Transitie begeleiding naar volwassenezorg met Buddy!

Ben jij in transitie of ga jij binnenkort over van kinderarts naar een volwassenearts? Die overgang is meestal niet heel makkelijk. Opeens ben jij verantwoordelijk voor de afspraken, het gesprek en welke keuzes je maakt. En misschien ga je wel studeren in een andere stad en moet je ook overstappen naar een ander ziekenhuis. Nu heeft FNO een project gestart waarbij ze kunnen helpen met deze overgang door jou aan een buddy te koppelen! 

Buddy

Een peerbuddy is een maatje die je kunt zien als vertrouwenspersoon. Peerbuddy’s hebben zelf al de overstap van kindzorg naar volwassenenzorg meegemaakt. Door deze ervaring kunnen ze jou met deze overgang steunen en begeleiden. Voor de periode van ongeveer een jaar word je gekoppeld aan een buddy. Aan de hand van een vragenlijst zoeken ze de buddy die zo goed mogelijk bij jou past. Hierbij kijken ze naar je locatie maar ook naar voorkeuren in contact (app, mail, afspreken) en  hobby’s en interesses.

Opgeven

Op het moment zijn er vooral buddies voor jongeren met Collitus Ulcerosa of de ziekte van Crohn aanwezig. Maar heb jij iets anders en ook interesse? Stuur dan vooral ook een e-mailtje dan kunnen ze ook naar een buddy voor jou zoeken!

Leeftijd: 16-19

Meer weten: www.goodbyekinderarts.nl