Seks

seks_quote

“Zij stelde mij vanaf het begin elke keer gerust en zo hebben we onze vertrouwensband en seksleven opgebouwd. Het is belangrijk om open naar elkaar te zijn, en elkaar voor honderd procent te accepteren. En natuurlijk veel oefenen, ha ha.”
Jeffrey, 23 jaar

­Chronisch ziek en seks
Seks is voor heel veel mensen spannend en ingewikkeld. Als je jong en chronisch ziek bent, geldt dat vaak nog extra. Misschien ben je onzeker over je lijf of te moe voor seks. Het kan ook zijn dat je libido laag is door medicatie of dat seks pijnlijk is.

Maak het bespreekbaar!
Erover praten is het beste. Dan kan je sekspartner rekening met je houden. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe maak je seksuele problemen en onzekerheden bespreekbaar? Wat is de beste manier om aan te geven dat je iets niet wilt? En hoe pakken andere jongeren met een chronische ziekte dat aan?

Wat vind je bij Seks?

 • Veel informatie, bijvoorbeeld over seksuele problemen en de mogelijke invloed daarvan op je leven.
 • Mogelijkheden voor hulp.
 • Tips voor meer zelfvertrouwen in bed.
 • Ervaringen van andere jongeren met een chronische ziekte.

seks_oefening

Grenzen
Ieder mens heeft grenzen als het aankomt op intimiteit en seks. Ook jij. Maar als je wat onzeker bent op dat gebied, kan het lastig zijn die grenzen aan te geven. Misschien ben je bijvoorbeeld bang dat je partner je preuts vindt als je aangeeft geen zin te hebben in een bepaald standje. Het thema ‘Seks’ geeft informatie die je helpt je grenzen te leren kennen, ze serieus te nemen en vervolgens aan een ander duidelijk te maken.

Niet denken maar voelen
Ik zweet te veel. Ik kom niet klaar. Ze vindt mijn lichaam niet mooi. Heb jij ook last van zulke vervelende, afleidende gedachten tijdens seks? In dit thema vind je een aandachtsoefening om je meer te focussen op het moment. Hierdoor word je relaxter, ga je minder piekeren en meer genieten.

Gratis aan de slag? Je hebt alleen een e-mailadres nodig.

Aanmelden

ALL OF ME biedt:

 • een geheime Facebookgroep
  Geef adviezen en lees die van anderen.
 • een veilige omgeving
  Bepaal zelf wat je deelt en wat niet.
 • oefeningen, tips, trucs en info
  Sta sterker in jouw leven met een chronische ziekte.
 • een bibliotheek
  Vind informatie, films en inspirerende verhalen.
 • ALL OF ME-coaches
  Stel je vraag aan jonge mensen. Ze zijn professioneel en zelf ook chronisch ziek.
 • ALL OF MEETS
  Ontmoet andere jongeren, doe een workshop of luister naar een spreker.