‘Onderwijs dat past!’ gezocht 10-15 jarigen!

Op dit moment zoeken we voor het nieuwe platform ‘Onderwijs dat past!’ naar jonge jongeren tussen de 10 en 15 jaar. Het gaat om meedenken vanuit jouw ervaring en/of shinen in kleine vlog achtige video’s. Met ‘Onderwijs dat past!’ wordt in beeld gebracht hoe chronisch zieke leerlingen (en hun ouders) hun schoolloopbaan ervaren, wat ze belangrijk vinden, waar ze behoefte aan hebben, en waar ze tegen aan lopen. 

Interactief platform voor jongeren
Eind 2017 gaat www.onderwijs-dat-past.nl in de lucht! Een interactieve plek waarop jongeren ervaringen, tips, goede voorbeelden e.d. kunnen uitwisselen en met elkaar kunnen chatten. Ze willen oplossingen en/of handvatten die voor hen werken of hebben gewerkt, bijvoorbeeld voor knelpunten op school, voor een grote groep jongeren beschikbaar maken. Zo kunnen jongeren elkaar tot steun zijn.

 

Video’s en live uitzending
Op de site komen de videoportretten die met een professionele filmer worden gemaakt. Deze persoonlijke verhalen zijn bedoeld als inspiratiebron en informatiebron voor andere jongeren en hun ouders. Verder gaan ze eenmalig een live uitzending voor ‘lotgenoten’ organiseren eind van dit jaar op onderwijs-dat-past.nl.

 

Filmen
Ben je tussen 10 en 15 jaar en wil jij je verhaal vertellen over hoe het op school gaat of is gegaan en wil je dat met heel veel anderen delen in een mooi videoportret? Of wil je liever meedenken over hoe ze het project het best kunnen uitvoeren? Dan zijn ze op zoek naar jou! Het filmen doen ze altijd in overleg met jou en je ouders. Ze komen naar jou toe. Thuis en/of op school. Er wordt gefilmd wat je anders ook zou doen. Het kost je dus geen extra tijd. Het filmen duurt maximaal 2 dagdelen.

Meedenken
Meedenken kan ook als je liever niet gefilmd wil worden maar toch je eigen kennis en ervaring wil inbrengen. Dat kan in de referentiegroep met jongeren, ouders en scholen. Ze willen namelijk graag horen wat je van hun plannen vindt en of je ideeën en tips hebt. Dat kan gewoon per mail of telefoon. Ze vragen af en toe je mening, je mag zelf bepalen of je reageert en wanneer je dat doet, je hoeft ook niet te reizen.

Meedoen

Meer info? check deze PDF: Onderwijs dat past!  en je kan meedoen door middel van een mailtje. Klik hier om te emailen!