Jij & jezelf

jijenjezelf_quote

“Mijn chronische aandoening brengt soms veel onzekerheid. Dat vind ik niet prettig, dus ik probeer altijd oplossingen te zoeken om me zo zeker mogelijk te voelen.”
Esther, 21 jaar

Chronisch ziek en in balans
Je bent jong en hebt een chronische ziekte. Soms maak je daardoor vervelende dingen mee. Onbegrip van de mensen om je heen. Niet mee kunnen doen omdat je (alweer) naar het ziekenhuis moet of omdat je niet zoveel energie hebt als je vrienden. Je voelt je ‘anders’, onzeker en gaat misschien slecht over jezelf denken.

Terugveren? Hier ontdek je hoe!
Het thema ‘Jij & Jezelf’ laat zien hoe je op een positieve manier om kunt gaan met dingen die je overkomen. Natuurlijk mag je af en toe heel hard huilen en tieren als je iets rottigs overkomt. Maar het is fijn als je daarna kunt terugveren. Mensen met een positieve kijk op de wereld gaan namelijk beter om met stress en problemen en krijgen meer steun uit hun omgeving. Gedachten bepalen soms je gevoel. Als je niet-helpende gedachten kunt ombuigen, voel je je vanzelf beter en sterker.

Wat vind je bij Jij & jezelf?

 • Oefeningen om positiever in het leven te staan als je jong en chronisch ziek bent.
 • Podcasts die je helpen ontspannen.
 • Ervaringen van andere jongeren met een chronische ziekte.

jijenjezelf_oefening

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helpende gedachten
Gedachten lijken bijna automatisch op te komen. Sommige zijn leuk, andere helemaal niet. In een van de oefeningen leer je helpende van niet-helpende gedachten te onderscheiden. Vervolgens neem je de niet-helpende gedachten onder de loep. Is het wel waar wat je denkt? Overdrijf je niet? Weet je zeker dat dit gaat gebeuren? Leer je eigen kronkels herkennen en buig (waar dat reëel is) je negatieve gedachten om naar positieve.

Is alles een probleem?
Problemen zijn er in soorten en maten. Het is zonde van je energie om te piekeren over zaken die niet écht belangrijk zijn. In de oefening ‘Is alles een probleem?’ bedenk je waar jij jouw energie aan wilt besteden.

Gratis aan de slag? Je hebt alleen een e-mailadres nodig.

Aanmelden

ALL OF ME biedt:

 • een geheime Facebookgroep
  Geef adviezen en lees die van anderen.
 • een veilige omgeving
  Bepaal zelf wat je deelt en wat niet.
 • oefeningen, tips, trucs en info
  Sta sterker in jouw leven met een chronische ziekte.
 • een bibliotheek
  Vind informatie, films en inspirerende verhalen.
 • ALL OF ME-coaches
  Stel je vraag aan jonge mensen. Ze zijn professioneel en zelf ook chronisch ziek.
 • ALL OF MEETS
  Ontmoet andere jongeren, doe een workshop of luister naar een spreker.