ALL OF ME wint de DNA Award voor vernieuwend talent!

ALL OF ME heeft een prijs ontvangen! Margriet Crezee, projectleider van ALL OF ME heeft 15 juni de DNA Award voor vernieuwend talent in ontvangst mogen nemen. Een prachtige erkenning vanuit de verenigingsbranche voor de innoverende en motiverende kracht van het platform en haar projectleider. Allofme.nl is een platform dat veel jongeren bereikt en de krachten van patiëntenorganisaties laat bundelen.

Bereik van jongeren met een aandoening

Nederland telt ongeveer een half miljoen jongeren met een chronische aandoening. Bij patiëntenorganisaties vinden zij vaak niet wat zij zoeken: herkenning bij andere jongeren en informatie speciaal voor hun leeftijd. ALL OF ME voorziet in deze behoefte. En dat blijkt: in de eerste twee jaar van het platform bereikt ALL OF ME via de website en Facebook-pagina tien duizenden jongeren met een chronische aandoening en zijn er 1300 jongeren aan de slag gegaan met de ontwikkelde zelfmanagement module.

Aanbod

ALL OF ME brengt jongeren met een chronische aandoening bij elkaar. Er staan tips en informatie op de site zodat jongeren leren sterker in de schoenen te staan. Bovendien motiveert en ondersteunt ALL OF ME jongeren in positief denken, doelen stellen en stappen zetten. Alle onderwerpen die voor deze leeftijd van belangrijk zijn, komen aan bod, zoals: vrienden, werk, uitgaan, opleiding en relaties. De jongeren kunnen daarnaast mailen met een ALL OF ME-coach. De coaches zijn jong, weten waar ze het over hebben en denken mee. Daarnaast vinden ALL OF ME’ers elkaar door middel van ALL OF MEETS en door lid te worden van een geheime Facebookgroep waar zij hun ervaringen kunnen delen.

Wil je meer lezen over De Nederlandse Associatie en haar awards? Dat kan hier.