7 okt: Bijeenkomst ‘Grillige ziekte, betrouwbaar persoon’

Hoe kan jij als chronisch zieke jongere mee doen in de maatschappij zonder dat je baas, leraar of teamleden jou als onbetrouwbaar zien? Om die vraag te beantwoorden is het project ‘Grillige ziekte, betrouwbaar persoon’ opgezet. Kom jij naar de tweede editie? Tijdens het Weekeind van de Wetenschap kan je met andere jongeren met een chronische aandoening tips en trucs uitwisselen! 

In een groepje bespreek je de dagelijkse belemmeringen die tegen komt op je werk, school, sport of bijbaantje en hoe je hier mee om gaat. Wat mag je baas weten van je ziekte, en wat beter niet? Hoe zorg je ervoor dat op je sportclub je teamgenoten je niet als een ‘aansteller’ zien? En hoe voorkom je dat je leraren je bemoederen op je goede dagen en je laten stikken op je mindere dagen, zonder dat je het de hele tijd over je ziekte moet hebben? Dat zijn zomaar een paar voorbeelden van waar jullie het over kunnen gaan hebben. Welke tips zou jij kunnen bedenken?

Lijkt het jou wel wat om een middagje met een groepje mee te denken over hoe je als betrouwbaar gezien kan worden? In een gezellige setting met lekker eten? En ben je tussen de 15 en 25 jaar? Top dan zoeken we jou!

Meld je aan door een mailtje te sturen naar Astrid Willemsen: ClusterB@UMCUtrecht.nl met je naam en leeftijd. Vermeld erbij of je ook mee wil lunchen (vanaf 12 uur) en of je eventueel dieetwensen hebt.

Tijd: 13:30-17:30

Datum: 7 oktober

Locatie: Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht