2-7 okt: Week van de Toegankelijkheid

Van 2 t/m 7 oktober 2017 is de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid. Toegankelijkheid is actueler dan ooit. Sinds het van kracht worden van het VN-verdrag in 2016 moet iedereen in Nederland serieus werk maken van toegankelijkheid. Met het thema ‘Aan tafel!’ willen ze bereiken dat mensen met een handicap of een chronische aandoening overal kunnen eten, uitgaan en elkaar kunnen ontmoeten zonder belemmeringen. Dit jaar is er tijdens de Week van de Toegankelijkheid extra aandacht voor jongeren en hoe zij zonder beperkingen kunnen genieten van het uitgaansleven.

Landelijke activiteiten
Op de website zijn er allemaal acties te vinden om de toegankelijkheid bespreekbaar te maken. Je kan makkelijk een activiteit opzoeken door hier in jouw buurt te zoeken. Wij pikten een paar activiteiten voor je uit!

Zo kan je in Almere op 4 oktober tussen 14:00 – 17:00 bij het cafeop2 een handicap aangemeten krijgen. Met een begeleider ga je dan op stap om zo te merken hoe de wereld vanuit het perspectief van iemand met een handicap is.

In Leiden is 6 oktober tussen 15:30 – 18:00 een ontmoetingsplek waar het gesprek met wat te drinken centraal staat. Wat heb je als iemand met en zonder handicap gemeenschappelijk? Ook hier kan je de challenge aan gaan om met een aangemeten handicap dingen uit te proberen.

Tenslotte staat er in Arnhem een heel gezellige kroegentocht op de planning voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar! Alexander en Tim hebben dit evenement speciaal voor jongeren georganiseerd. Op donderdag 5 oktober gaat de kroegentocht van start tussen 20.30 – 22.30. Je gaat in groepjes de verschillende kroegen van de Korenmarkt langs. Daarbij let je natuurlijk op of de kroegen wel toegankelijk genoeg zijn. De ervaringen worden gebundeld en vormen gespreksstof voor de netwerkbijeenkomst voor het APCG. Je kan je via het facebook-event aanmelden.

Social-media

Ook All Of Me steunt de week van de toegankelijkheid. Wil jij ook best laten horen dat jij je bewust bent van de (on)toegankelijkheid van uitgaansgelegenheden? Wij willen weten waar wordt er wél gedacht aan toegankelijkheid? Tweet of instagram dan jouw foto, video of boomerang met de hashtags: #jekomterwelin #deweekvandetoegankelijkheid.