13 Mei: CCUVN jongerendag

CCUVN organiseert 13 mei weer een jongerendag! Voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar. Verschillende vragen zullen deze dag beantwoord worden zoals: “Hoe ontstaat IBD?”, “Hoe verloopt de ziekte?”, “De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa; hoe kom je eraan?” en “Hoe gaat je toekomst eruit zien met deze chronische ziekte?” Bindia Jharap, MDL-arts in het Meander MC neemt je mee op een reis door de darmen. Ook zijn er twee workshops te volgen, de een gaat over sport en de ander over het omgaan met je ziekte.

Workshop sport

De fysiotherapeuten van Didit weten als geen ander waar jij tegenaan loopt als het gaat om sporten met een chronische darmziekte. In deze workshop wordt duidelijk hoe jij met IBD meer energie en plezier uit sport kunt halen! Door het sporten verbetert je conditie, verminderen vermoeidheidsklachten en kom je beter in je vel te zitten.

Workshop omgaan met je ziekte

Hoe betrek je jouw vriend(in) bij je ziekte? Houd je hem/haar op afstand? Deel je alles? En hoe kan je als vriend(in) ondersteunend zijn? Welke impact heeft IBD op een relatie? Je krijgt tips en trucs aangereikt. De workshop is geschikt voor patiënten, partners, samen of alleen.

Aanmelden

Lijkt het je leuk om deze dag te komen? Lees dan nog even de flyer met het programma en de kosten. Je kunt je hier aanmelden

Leeftijd: 18-30 jaar

Tijd: 12:15-16:15

Locatie: Nieuw Welgelegen, Grebbeberglaan 3-13, Utrecht